ENKELE PRAKTISCHE ZAKEN VOOR DE DEELNEMERS KOPPELTIJDRIT MOORSELE 24/09

 

Voor de start

Vanaf 13u kan je uw rugnummer en chip-band afhalen in ‘t  zaalke van café De Klokke ( Ieperstraat 3 Moorsele ) , de rugnummer wordt achteraan in het midden van de wielertrui vastgespeld met vier spelden , de chip-band wordt stevig vastgemaakt aan het linkerbeen ter hoogte van de enkel .

We vragen een waarborg van 20€ of identiteitskaart voor de chip-band !

Deelnemers waarvan het inschrijvingsgeld nog niet op onze rekening stond de dag vooraf moeten cash betalen aan de inschrijvingstafel .

Ook voor de kids is er een rugnummer en een chip-band , dus ook waarborg !

Voor wie wil is er een kleedkamer beschikbaar op het voetbalterrein van KSV Moorsele .

 

De opwarming

Kan tot 14u op de volledige omloop ( wel niet verkeersvrij )

Van 14u tot 15u enkel op het gedeelte waar de kids niet rijden

Vanaf 15u niet meer op het parcours

 

De tijdrit

Tussen 14u en 15u starten de kids op een korte omloop van 1,6km ,

geboortejaren 2004 en 2005 rijden 4 ronden ,

geboortejaren 2006 , 2007 en 2008 rijden 3 ronden ,

de omloop is volledig verkeersvrij

 

Startplaats is de vrachtwagen van transport Dutry , ten laatste 5 minuten voor uw starttijd – volgens de wedstrijdklok aan de start – moeten jullie zich aanmelden aan de vrachtwagen langs de kant van de kermis zodat de namiddag vlot kan verlopen .

Geen paniek of stress om snel van de vrachtwagen te willen rijden want de officiele tijd start pas als je enkele meters verder over de chip-mat bent gereden .

Bij uw passage aan de startplaats rijden jullie op het rechtervak , dit om eventueel starters niet te hinderen , schuif daarna naar links om de bocht naar rechts aan te snijden , de renners die al bezig waren met de tijdrit hebben voorrang dwz dat het zou kunnen zijn dat iemand van ons bestuur de starters enkele seconden laat wachten op de vrachtwagen om de renners die passeren niet te hinderen , nogmaals geen paniek de tijd telt vanaf de chip-mat .

Voor de volwassen renners , op de omloop is er een dubbele passage , op die strook rijden jullie LINKS , opgepast bij het terugrijden richting centrum is er voor je op die strook rijdt een bocht , daar niet verder uitdraaien dan het linkervak van de weg

We streven ieder jaar om per duo een motard mee te sturen om de veiligheid extra te garanderen maar dat lukt ons niet ieder jaar , wij zijn afhankelijk van vrijwilligers .

Wanneer je uw laatste ronde hebt gereden stop je niet meteen na de aankomst , rij voorzichtig uit op de omloop en blijf rechts , probeer daarna zo snel en veilig mogelijk de omloop te verlaten .

Tussentijden kunnen gevolgd worden op twee schermen , één in café de klokke de andere aan de tent ter hoogte van de aankomst .

Bij het niet akkoord zijn over iets mag je altijd iemand van ons bestuur ( te herkennen aan de prachtige kledij met logo )  vriendelijk aanspreken die dan het nodige zal doen , dus laat de mensen van de tijdsregistratie hun job doen .

 

Na jullie tijdrit

Je kan de chip-band terugbrengen aan de inschrijvingstafel in café de klokke waar je de waarborg of identiteitskaart terug krijgt .

Voor de kids is er een wel een uitslag maar geen podium , iedereen krijgt vooraf een geschenk en iedereen  is winnaar .

Wij hebben dit jaar voor de volwassen deelnemers geldprijzen voorzien enkel voor plaatsen 1 , 2 en 3 per categorie , je moet wel aanwezig zijn op ons podium ( vrachtwagen ) om 18u15 .

 

Veel succes en bedankt voor jullie deelname

 

Mvg Björn

Bestuur Moorselekoerse